Domů » Zápisky » Kniha od firmy Saal - recenze

Kniha od firmy Saal - recenze

Firma Saal-Digital Fotoservice GmbH, Röttenbach, Německo
www.saal-digital.cz

na konci roku nabídla na Facebooku možnost vyzkoušet jejich výrobu fotografických knih s velkorysým bonusem odečtu 1200,-Kč z ceny knihy. Proč tak pěknou nabídku nezkusit? Vyplnila jsem přihlášku a čekala, jestli mě do testu vyberou.

25/12 mě přišel pěkný dárek k vánocům v podobě potvrzení o přijetí do testu - návod, jak se zúčastnit, kde stáhnout ovládací systém pro vytvoření a odeslání knihy + kupón na 1200,-Kč.

Z poměrně široké nabídky zpracování jsem si vybrala variantu knihy 28x28 cm, vazba lesklá, tvrdá bez vatování ( bohužel jsem nezjistila co je "vatování" ), matné vnitřní stránky, počet stran 26. Cena 1199,-Kč.

Nesnáším šablony, proto jsem přivítala, že fotky do knihy mohu vkládat i bez šablony. Kdo se ale jako já rozhodne pro samostatnost a nebude mít zkušenost s jinými systémy, bude zmatený. Ze spousty doplňkových prvků. Vše je dovoleno ale vše si udělej sám.

Nechtěla jsem dělat čtvercové fotky, chtěla jsem fotky na šířku i na výšku celé. Naplnit knihu, tak aby se mi líbila, mě trvalo celý den - srovnávala jsem fotky k sobě, aby dvoustrany ladily, v detailu stránky jsem centrovala fotky aby byly ve stejné výšce, stejně velké, vybírala barvu pozadí.

Objednávka a placení proběhlo na 4-5 webových listech jejich web stránek včetně zaplacení přes kartu. 27/12 večer platba proběhla, 28/12 mě přišlo potvrzení o přijetí zakázky.

Dnes mě překvapilo PPL: "Máme pro vás zásilku, jste doma?". Neuvěřitelné, za 6 dní včetně Silvestra a Nového roku, a já mám knihu hotovou, doma na stole, z Německa! Kniha přišla super zabalená, v tvrdém kartonu, v pěnové obálce na míru.

První dojem? Naprosto věrné barvy! Jak na lesklé obálce, tak na matných stránkách. A neudělala jsem jim to lehký :-) - fotky s temnými polotóny, přesvětlenými odlesky, bílým sněhem a nebo se svítivou zelenožlutou - všechno zvládli na výbornou!

Síla stránek je daná zpracováním knihy - stránka je slepená ze dvou fotek. Slepení, pokud jako já neprohlížíte knihu do posledního detailu, vůbec nepoznáte, jen budete obdivovat příjemnou mohutnost stránky. 

Systém řetězového slepení stránek sebou nese jediný prvek, který se mi nelíbí - první a poslední fotka je nalepená na deskách a drží tak, spolu se slepením stránek do vazby, celý svazek slepených stránek v deskách. Struktura lepení je bohužel viditelná na povrchu fotky.

Výrobu knihy, kterou jsem odzkoušela, doporučuji. Cena je vyšší než u jiných výrobců ( srovnatelný formát a počet stran), ale kvalita je přímo úměrná ceně.

Zařadím ji do své nabídky zpracování fotografií. Je přesně pro toho, kdo chce mít ve své knihovně reprezentativní knihu.

kniha Saalkniha Saal

kniha Saalkniha Saal

kniha Saalkniha Saal

kniha Saalkniha Saal

Nejnovější zápisky

Fell pony hřebec Goodshapes Radegast

Fell pony jsou moje slabost, a když vám před objektiv přivedou takového krásného hřebce, jako je...

čti více >

Fríský hřebec Nykele B. Ster A

Létající frís - tak mi připadal Nykele při focení ve volnosti, jeho krásně houpavý a prostorný...

čti více >

Fell pony Goodshapes Severin

Mám slabost pro málopočetné plemeno Fell. Pro jeho povahu, pohyb, půvab. Ne nadarmo byli dvorními...

čti více >
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace