Domů » Zápisky » 3x fríské zastavení na Moravě

3x fríské zastavení na Moravě

Po pár letech jsem vyrazila s kamarádkou Mirkou a jejími dvěma dalmatinkami na Moravu, za našimi přáteli, chovateli fríských koní. V plánu byly krátké návštěvy s obhlídkou koní. Že i fotoaparát bude mít svou práci, se neplánovalo, ale nakonec jsem si pěkně zafotila.

První zastavení v krásném hanáckém statku "Kočičí dvůr" u rodiny Sívkových. Majitelka klisny Valkyra z Kočičího dvora slečna Agáta měla ten den odpoledne vystoupení, první veřejné vystoupení své mladé klisny na místní lidové veselici. Využila jsem tmavého pozadí a trochu si pohrála se světlem.

Fríský kůň Fríský kůň

Druhé zastavení na Hané byl rodinný statek Drozdín přímo pod Svatým kopečkem. A trefili jsme se rovnou do hanáckých hodů. S Janou jsme rychle prohlídli její koně a už jsme seděli mezi místními až do pozdního večera na zábavě. Tam také vzniknul hec, že budem fotit v 5hodin ráno příštího dne. Výsledné fotky mě překvapily :-), vzhledem k zanedbatelnému počtu hodin spánku u mě, a hlavně u majitelky :-). Ze 4hlavého stáda jsme fotili jen 3, frískou klisnu Sáru, frískou klisnu Teuntje J. a jejího syna, křížence s QH, valacha Torka. Tork je dítě neuhlídané koňské lásky, a mě mile překvapil, netušila jsem jak pěkný kůň může vzniknout z quartera a fríse.

Poslední třetí zastavení bylo přímo ve Zlíně, u kamarádky Moniky, která si právě přivezla novou frískou klisnu Anouk van Trimut. Tam se počítalo s tím, že novou klisnu nafotím, díky tomu, že jsme bloudili, jsme dorazili těsně před západem slunce. Večerní světlo i modré stmívání vytvořilo zajímavé fotky.

Při spáteční noční jízdě jsme se s Mirkou shodli, že jsme za víkend zažily tolik jak za týden. Bylo to fajn, a ráda se za milými lidmi zaláskované do fríských koní na Moravu zase podívám.

Fríský kůňFríský kůň

Fríský kůňFríský kůň

Fríský kůňFríský kůň

Slunečné 5hodin ránoSlunečné 5hodin ráno

TorkTork

TorkTork

Fríský kůňFríský kůň

Fríský kůňFríský kůň

Fríský kůňFríský kůň

Fríský kůňFríský kůň

Fríský kůňFríský kůň

Fríský kůňFríský kůň

Fríský kůňFríský kůň

Fríský kůňFríský kůň

Fríský kůň

Fríský kůň

Fríský kůňFríský kůň

Nejnovější zápisky

Český teplokrevník

Ve Střezově jsem fotila krásného dvouletka českého teplohrevníka, kterého fotím už od hříběte...

čti více >

2024 duben - 4NCHA cutting show Ranch 13

Cuttingové závody, první letošní show 4NCHA na krásném ranči 13. Cutting je krásná westernová...

čti více >

2024 Svod Barock pinto Střezov

Letos oficiální svod Barock pinto nebude, pro uchovnění nového hřebce byl malý svod v soukromé stáji...

čti více >
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace