Domů » Zápisky » Nikon kalendář 2019 - Má fotka mezi Top 50

Nikon kalendář 2019 - Má fotka mezi Top 50

Soutěž NIKON KALENDÁŘ běží už 10 let, účastnila jsem se jí poprvé. Fotka, co zabodovala, je z archivu, našla jsem ji náhodou - při přepalování archivních CD na mě letos na jaře "jukla". Malá úprava a byla z ní fotografie, ze které jsem měla radost. Napadlo mě ji poslat a konečně se zúčastnit soutěže. Uzávěrka byla 1.9. "To bohatě stihnu vymyslet název a k fotce přidat ještě 2 další :-)", říkala jsem si, no, ještěže termín uzávěrky 2x prodlužovali :-). Na poslední chvíli jsem dovybrala 2 mé oblíbené fotky, a k fotce z jara jsem vymyslela konečný název

"Výkřik tělem"

Je na ní hřebec Shagya araba při pohazování hlavou, které koně dělají, když "něco řeší" - protestují, blbnou mezi sebou, nebo na něco reagují, je to taková ta vývrtka krkem. Mě se povedl zachytit tento pohyb ve fázi, kdy je hlava v nejvyšším bodě a netradičně zezadu. Poslat etologickou koňskou fotku do komerční fotosoutěže byla docela drzost, ale říkala jsem si, je to netradiční koňská fotka, snad se bude líbit.

Měla jsem obrovskou radost, když na mě v listopadu z mejlu bliknula zpráva: "Blahopřejeme, jste v semifinále!". A pak přila i pozvánka na vernisáž.

Ve středu 11/12 jsem se zúčastnila vernisáže Kalendáře NIKON 2019 v Nikon Photo Gallery. Byla jsem jednou z 50 přítomných semifinalistů, pyšná na to, že má fotka visí v galerii Nikonu. Do 12 kalendářových finálových se moje fotka nedostala, ale zklamaná jsem nebyla. Už jen to, že z 1406 přihlášených fotek se ta moje "koňská" dostala mezi 50 vybraných, je pro mě velkým úspěchem.

Vyhlášením výsledků byla v Nikon Photo Gallery zahájena výstava semifinálových fotografií, která potrvá do 20. ledna 2018. Galerie je otevřena pro veřejnost na adrese Újezd 19, Praha 1 – Malá Strana, vždy od úterý do neděle mezi 12. a 19. hodinou. Vstupné do galerie je zdarma.

Výkřik Tělem - TOP 50 NIKON kalendář 2019Výkřik Tělem - TOP 50 NIKON kalendář 2019

Výstava Nikon Kalendář 2019Výstava Nikon Kalendář 2019

Výstava Nikon Kalendář 2019Výstava Nikon Kalendář 2019

Nejnovější zápisky

Autorský kalendář KONĚ 2024

Představuji vám svůj autorský kalendář KONĚ 2024.Na výšku a v barvě, v extra velikosti 30 x 44 cm...

čti více >

XXXI. Národní přehlídka plemene koní Shagya arab 2023

Bylo mi opět ctí fotografovat tyto krásné koně. Děkuji za pozvání.Fotografie volně ke stažení a...

čti více >

Hrubosrstý jezevčík

Monka od Vévody Huberta, štěně hrubosrstého...

čti více >
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace